امروز جمعه 02 آذر 1403 http://behdasht.cloob24.com
0
بر اساس تحقیقات مختلف شروع و پیشرفت اختلالات قلبی تحت تاثیر عوامل روانی است و از سوی دیگر ذهن یک بیمار قلبی نیر متاثر از نگرانی‌های مربوط به بیماری قلبی و درمان آن می‌باشد.

بر پایه مقاله تحقیقی که توسط دکتر "یوسف سمنانی" از دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در همایش سالیانه انجمن علمی روانپزشکان ایران ارایه شد، نقش استرس به روی کارکرد قلب کاملا شناخته شده است.

به اینصورت که استرس باعث حرکات غیرطبیعی جداره قلب شده و از سویی دیگر روند آترواسکلروز را تشدید می‌کنند.

بر اساس این تحقیق بیماران با سابقه افسردگی ‪ 4‬تا‪ 5‬برابر سایر بیماران به دنبال انفارکتوس میوکارد به سمت مرگ می‌روند بطوریکه به عنوان یک عامل مستقل در بیماری‌های عروق کرونر قلب در هر دو جنس می‌باشد.

از سویی دیگر ریسک فاکتورهای بیماران قلبی مثل افزایش وزن،عادات نامناسب مصرف غذا،ورزش نکردن و سوء مصرف مواد،سیگار و الکل در اختلالات روانپزشکی مثل اختلالات شخصیت،اختلات خلقی،اختلالات خوردن بیشتر دیده می‌شود.

بخش‌های مراقبت ویژه بیماران قلبی (‪ (icu,ccu‬نیز در تشدید علایم روانپزشکی بیماران بصورت افسردگی و دیلیریوم موثر است.از سوی دیگر بیماران بدنبال عمل جراحی قلبی دچار افسردگی و اختلالات شناختی می‌شوند.

داروهایی که بیماران قلبی مصرف می‌کنند می‌تواند منجر به عوارض روانپزشکی مختلفی شود.بطوریکه داروهای ضد آریتمی و بلوک‌کننده کلسیم باعث باعث افسردگی و گیجی شده و داروهای بتابلوکر افسردگی،کابوس شبانه و دیگوکسین افسردگی،توهم و دلیریوم ایجاد می‌کنند.

همچنین داروهای روانپزشکی می‌توانند عوارض قلبی داشته باشند.تداخل اثر داروهای قلبی و روانپزشکی باید مورد توجه قرار گیرد.

نتایج این مقاله تحقیقی که توسط دکتر "یوسف سمنانی" عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی انجام شد در همایش سالیانه انجمن علمی روانپزشکان ایران ارایه شد.
0

حال که تحقیقات انجام شده بیان شد، به بررسی مهارتهای کسب آرامش در پرتو دین بویژه دین اسلام می پردازیم:

برای رسیدن به یک زندگی آرام وتوأم با آرامش و رضایت بخش قبل از هر چیز باید تفکرمان را اصلاح کنیم، آنگاه زندگی خود به خود تغییر خواهد کرد. چرا که زندگی ما بر پایه ی اندیشه ی ماست، به طوری که اگر فکر می کنیم خوشبخت هستیم و به این خوشبختی ایمان داریم به راستی آنطور خواهیم شد و در مقابل اگر فکر کنیم بدبخت هستیم و کوله بار ی از مشکلات بر دوش ماست همانطور خواهیم بود.پس قبل از هر چیزی یک تفکر منطقی و صحیح لازمه ی یک زندگی پر نشاط است که این تفکر ناشی از شناخت منطقی است، همان شناختی که منطبق بر واقعیات است.لازم نیست واقعیات را انکار کنیم بلکه باید خوب آنها را نظاره کنیم و بشناسیم و در گروه این شناخت است که موانع به راحتی بر طرف می شوند. از طرفی این تفکر منطقی باعث ایجاد انتظاراتی منطبق با واقعیات خواهد شد و آنگاه هیچ وقت شما یک فرد با تحصیلات ابتدایی را با یک فرد با تحصیلات دانشگاهی قیاس نمی کنید.

0
حفظ آرامش

تمرین‌های مدیتیشن و تنفس
تمرین‌های مدیتیشن کمک می کند تا اعصاب خود را به آرامش برسانیم و به سیستم ایمنی بدن اجازه دهیم تا بدون دخالت عوامل مزاحم فعالیت کند. (ذهن آرام مساوی است با جسم آرام.) مهمترین اثر یوگا آرامش روانی و سبکبالی است.
بر اساس مقاله‌ای که در سال 2003 در مجله‌ی پزشکی روانی چاپ شده است، محققان دانشگاه ویسکانسین و دانشگاه هاروارد متوجه شدند افرادی که به طور داوطلبانه به مدت دو هفته در تمرین‌های مدیتیشن شرکت کرده بودند، مقدار قابل توجهی مواد مبارزه کننده با سرماخوردگی و آنفولانزا، بیشتر از افراد عادی در بدن دارند.
0

حدود 10% افرادی که اقدام به خودکشی می کنند در نهایت با خودکشی می میرند آیا وجود کسالت روانپزشکی بر احتمال تکمیل خودکشی پس از اقدام به آن تاثیر می گذارد؟ محققان در یافتن پاسخ به بازبینی اطلاعات ثبت شد ی قریب 000/40 بیماری پرداخته اند که از 1973 تا 1982 پس از اقدام به خودکشی بستری شده بودند پروندهای ثبت علت مرگ نیز از 1973 تا 2003 مورد برسی قرار گرفت.

نرخ تکمیلی خودکشی ظرف یک سال بعد از اقدام شاخص در تمام انواع کسالت روانپزشکی همراه به ویژه در موارد بیماری دوقطبی و یک قطبی 064% مردان – 43% زنان) و شیزوفرنی 056% مردان – 54% زنان) به صورت اساسی دیده می شد، نابسامانی های دوقطبی و یک قطبی و شیزوفرنی نیز به طور قابل توجه با تکمیل خودکشی در تمام طوا دورهی پیگیری همراه بود.

همراهی کوچک ولی قابل توجهی میان اقدام به خودکشی و تکمیل آن در زنان دچار سوء مصرف الکل، س.ء استفاده از دارو سایر بیماریهای افسردگی، نابسامانی اضطراب و بی نظمی شخصیتی دیده می شد ولی در مورد بی نظمی تطابقی یا استرس بعد از ضربه دیده نمی شد.

0
رفتارها- سمیه شرافتی:
عموم کارشناسان سلامت روان بر نقش و اهمیت شادکامی در زندگی تاکید کرده و آن را از مهم‌ترین علل ارتقای سلامت روان در افراد جامعه می‌دانند؛
با این حال، به نظر می‌رسد شادی، حلقه مفقوده سلامت روان در جامعه‌ ماست؛ جامعه‌ای که در آن، روش‌ها و بهانه‌های گوناگونی برای گریستن به رسمیت شناخته‌شده، اما روش‌های ابراز شادمانی، بسیار محدود و مبهم است.
هفته پیش، دکتر محمد‌رضا خدایی، رئیس بیمارستان رازی، با اشاره به این‌که اختلالات روانی ساده می‌توانند زمینه بروز بیماری‌های روانی را ایجاد کنند، گفت: کاهش شادی در جامعه از مهم‌ترین علل بروز این اختلالات روانی است و باید تلاش کنیم شادی و امید را در جامعه تقویت کنیم.
او در گفت‌وگو با ایرنا افزود: متاسفانه در جامعه ما ارتباطات چهره به چهره کمتر شده و این روابط جای خود را به ارتباطات اینترنتی داده‌اند و همین امر باعث شده که روز به روز بر شیوع اختلالات روانی افزوده شود.
اما باوجود نقش غیر‌قابل انکار شادکامی در زندگی آیا می‌توان صرفا کاهش یا نبود آن را از مهم‌ترین علل بروز بیماری‌های روانی دانست؟
0
تکنیک های دفع استرس:

شنا کردن، آبی برآتش استرس:

بـرای دفع استـرس مـراجعه به استخـر وشنا کـردن بسیار مفید است. شناکـردن مـوجب تـرشح هـورمون اندروفین (هورمون ضداسترس) شده، فشار وتنش را درعضلات به کمترین مقدار خـود می رساند واحساس سبکی وآرامش زیادی به انسان دست می دهد.

ماساژ،رهایی از استرس:

ماساژعضلات باعث رهایی آنها از تنش ها وفشارهای روزانه خواهد شد. جـریان خون دربافت ها افزایش پیدامی کندو درنتیجه اکسیژن وموادغذایی بیشتری به آنها می رسد.

0
بر اساس یافته‌های پژوهشگران برزیلی، گوش کردن به آثار «موتزارت» باعث می‌شود که واکنش بیماران در حین انجام یک‌ آزمایش خاص چشم‌پزشکی، قابل اعتمادتر باشد.
محققان برزیلی، از سی بیمار که چشم آن‌ها به بیماری گلوکوم یا آب سیاه مبتلا بوده است، خواستند تا پیش از انجام این آزمایش، 10 دقیقه به سونات پیانوی موتزارت گوش کنند. در همین حال سی بیمار دیگر در سکوت، منتظر انجام این آزمایش بودند. این تحقیق، که نتیجه آن در مجله چشم‌پزشکی بریتانیا چاپ شده است، حاکی است که گوش کردن به این موسیقی، باعث شد که بیماران گلوکومی با دقت بیشتری در این آزمایش شرکت کنند. آزمایش «توانایی خودکار چشم در تحلیل تصاویر محیطی»، معمولاً در بیماران گلوکومی، روشی قابل اعتماد نیست، چون نتایج آن به دقت بیمار در انجام این آزمایش بستگی دارد، اما بر اساس نتایج این تحقیق، دقت بیماران پس از شنیدن یکی از آثار موتزارت، بهبود می‌یابد.
بسیاری از این اخبار را روزانه از سراسر جهان می‌شنویم که موسیقی چه آثار مثبتی بر روح و روان انسان، نباتات، حیوانات و... دارد. موسیقی و موسیقی‌دانان در دنیای امروز رهروانی مناسب برای بهداشت روانی جامعه‌اند.
0
موسیقی درمانی در درمان افرادی که دچار ناتوانی‌های مختلفی از جمله عقب ماندگی ذهنی، تاخیر یافتگی رشدی، معلولیت جسمی، بیماری روانی و دیگر مشکلات بوده‌اند، نتیجه موفقیت‌آمیزی داشته است.
موسیقی درمانگر، اهداف و مقاصد را بر اساس نیازهای خاص درمانجو دنبال می‌کند و برای پیشبرد این اهداف از شیوه‌های گوناگونی استفاده می‌شود برای مثال، آواز خواندن می‌تواند به افراد مبتلا به بیماری آلزایمر کمک کند تا حافظه دراز مدت خود را به کار اندازند.
نواختن آلات موسیقی با همسالان یا فرد یا افراد درمانگر، می‌تواند مهارت‌های میان فردی و یا قدرت برقراری ارتباط با دیگران را افزایش دهد و کارکردهای اجتماعی را بهبود بخشد. از همه مهمتر اینکه افراد احساساتشان را در روشی مطمئن و لذت‌بخش بوسیله نواختن موسیقی، گوش کردن به موسیقی و حرکات موزون و هماهنگ با موسیقی بیان می‌کنند.
موسیقی می‌تواند استرس را کاهش دهد. به عنوان مثال، برای مقابله با هراس از صحبت در مقابل دیگران و ترس از روبرو شدن با شخصیت‌های با نفوذ می‌توان از واکنش‌هایی که با موسیقی راک تهییج شده است استفاده کرد.